Servicepunt circulair – jouw circulaire huisarts

Servicepunt

Kunnen we jou helpen?

Als we de economie écht willen verduurzamen hebben we ieders bijdrage nodig. Dus inwoners, ondernemers en overheden. Wij komen regelmatig mensen tegen die graag praktisch aan de slag willen met de circulaire economie, maar helaas ergens vastlopen. Met dit Servicepunt Utrecht willen we deze mensen helpen.

Servicepunt

De Alliantie Cirkelregio Utrecht ondersteunt initiatiefnemers middels dit Servicepunt. Het Servicepunt Utrecht is een vraagbaak voor iedereen die vastloopt in de circulaire economie. We treden op als een huisartsenpost: als we je zelf kunnen helpen, doen we dat. Zo niet, dan gaan we op zoek naar een specialist die dat wel kan. Initiatiefnemers mogen trouwens mensen zijn uit al onze doelgroepen: ondernemers, overheden, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en inwoners.

Wij werken samen met het landelijke Servicepunt Circulair van de Natuur en Milieufederaties.

 

Heb je een vraag? Stel hem aan onze experts!

Wie kan bij ons terecht?

Eigenlijk iedereen die aan de slag wil met circulaire economie, dat kunnen dus ondernemers zijn, mensen die bij overheden, kennisinstellingen of maatschappelijke organisaties werken of (groepen) inwoners.

Met welke vragen kun je bij ons terecht?

Eerder hielpen wij initiatiefnemers met deze vraagstukken: 

  • Het vinden van de weg binnen de lokale, regionale of nationale overheid. 
  • Uitzoekwerk in wet- en regelgeving. 
  • Workshops over circulaire economie bij bedrijven, groepen inwoners of overheden. 
  • Meedenken over de marketing van een circulair product of circulaire dienst. 
  • In contact brengen met partijen die iets vergelijkbaars doen of andere experts, om kennis en ervaring uit te wisselen.
  • Meedenken over financiering van jouw project.

Bekijk de veelgestelde vragen

of

Zoek andere ondersteuningstools

“Je kunt bij het Servicepunt terecht voor het aanvragen van de subsidie, het meedenken over het opzetten van een nieuw businessmodel en het organiseren van de impactmeting. Tim heeft ons al in veel opzichten verder geholpen!”

Ada Franse, initiatiefnemer KrijgdeKleertjes