Kennisinstelling

Kennisinstelling

Kennis voor de circulaire samenleving

Kennisinstellingen spelen een belangrijke rol in het opbouwen en delen van kennis, als een van de pijlers van de circulaire economie. Deze website maakt kennisdeling voor iedereen toegankelijk om zo de overgang naar de circulaire samenleving te versnellen. Misschien zoek je informatie of een manier om zelf meer bij te dragen, door bijvoorbeeld op deze website eigen kennis te delen of door samenwerking. Hier kun je meer informatie vinden.

De kracht van kennisdeling

Kennisinstellingen en wetenschappers zijn sterke partners in het realiseren van de circulaire economie. Onderzoek is cruciaal voor het verkennen van efficiënte manieren waarop de circulaire samenleving mogelijk kan worden. Het delen van opgedane kennis is vervolgens belangrijk voor het versnellen van de transitie naar een meer circulair bestaan. Iedereen kan leren van onderzoek en eerdere ervaringen zodat het doel, een circulaire samenleving, sneller bereikt kan worden.

De kennis die voor de regio Utrecht relevant is maken we toegankelijk via onze Kennisbank. Inspirerende circulaire initiatieven delen we op de Initiatievenkaart. Mis je rapporten of wil je eigen kennis toegankelijk maken? Of weet je van een circulair initiatief wat ontbreekt op de kaart? Laat het ons weten en neem contact op. Mocht je hulp of advies nodig hebben, ga dan naar het Servicepunt.

 

Zelf bijdragen

Wil je meer bijdragen om de circulaire economie mogelijk te maken? Samenwerken kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld door bij te dragen aan de regionale coalities gericht op een bepaald thema, of aan een netwerk van wetenschappers die ondernemers ondersteunen de circulaire economie te realiseren zoals het Groene Brein. Lees hieronder meer.