Vind de juiste financiering voor je circulaire project

Vind de juiste financiering voor je circulaire project

Circulaire ondernemers steken hun nek uit en doen iets dat vernieuwend is, maar in een oud systeem. Het is daarom niet altijd makkelijk om financiers te overtuigen om te investeren in een circulair initiatief. Toch zijn er mogelijkheden, maar die zijn niet altijd makkelijk te vinden. Het landelijke Versnellingshuis Circulaire Economie ontwikkelende daarom een handige financieringstool om je te begeleiden door het woud van financieringsmogelijkheden speciaal voor circulair of duurzaam ondernemen.

De huidige economie helaas zeker nog lineair te noemen. Er wordt met man en macht gewerkt aan het realiseren van een circulaire economie, maar we zijn er nog lang niet. Wanneer je nu als circulaire ondernemer een nieuw verdienmodel adopteert, loop je regelmatig tegen hordes aan.

Dat geldt ook voor het vinden van financiering. Het financiële systeem is nog lineair ingericht en het is vaak lastig om financiers te overtuigen van het nut en de noodzaak van jouw circulaire initiatief. Gelukkig zijn er verschillende manieren om toch financiering te krijgen voor jouw circulaire initiatief. Verschillende banken proberen actief met je mee te denken en er zijn her en der ook landelijke en regionale subsidies. Het Versnellingshuis Circulaire Economie ontwikkelde een tool om te zoeken tussen de verschillende mogelijkheden.

Klik hier om direct naar de tool te gaan.

Heb je na het zoeken door de tool van het Versnellingshuis nog een vraag. Laat het ons dan weten via deze pagina.