Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de vragen die vaak aan het Servicepunt worden gesteld. Staat je vraag er niet bij? Neem dan direct contact met ons op!

 • Met welke vraag kan het Servicepunt mij helpen?

  Niets is te gek. Wij gaan ons best voor je doen, als wij je niet kunnen helpen, gaan we op zoek naar iemand dat dat wel kan. Hieronder zie je wat voorbeelden van vragen die we eerder hebben beantwoord.

 • Ik heb een vraag aan de gemeente, maar ik weet niet wie ik moet hebben.

  De Alliantie Cirkelregio Utrecht werkt veel samen met lokale overheden. Stel je vraag aan het Servicepunt en we proberen met je mee te denken. Afhankelijk van je vraag is dat waarschijnlijk de beleidsmedewerker duurzaamheid of circulaire economie, de accountmanager voor bedrijven of een beleidsmedewerker van economische zaken.

 • Bestaan er subsidies voor circulair ondernemen?

  Er zijn zeker mogelijkheden, maar je moet wel weten waar je moet zoeken. Vanuit de ministeries wordt het meeste geld verdeeld via RVO. Die hebben op deze pagina knoppen voor diverse subsidiemogelijkheden. De subsidies en andere financieringsmogelijkheden die hier staan, zijn doorgaans specifiek gericht op ondernemers. Zie voor meer informatie over reguliere financiering deze handige kenniskaart van het Groene Brein. 

  Daarnaast zijn er bij lokale en regionale overheden van tal van mogelijkheden, als je weet bij wie je moet zijn. En dat weten we bij Cirkelregio Utrecht! Als je je vraag stelt via het Servicepunt kunnen we met je meedenken. 

 • Hoe kan ik circulair ondernemen?

  Dat hangt natuurlijk sterk af van jouw bedrijf, product of dienst. Als je producten maak, kun je nadenken over het verminderen van het grondstoffengebruik. Ook zou je kunnen kijken of je een ander (bijvoorbeeld biobased) alternatief kunt gebruiken in je proces. Je kunt ook met je leveranciers afspreken dat zij het verpakkingsmateriaal dat ze jou leveren weer terug nemen.

  Ook kun je eens goed kijken naar jouw afvalcontract, en kijken of je meer stromen gescheiden aan kunt bieden. Hoe meer je gescheiden aanbiedt en hoe zuiverder de stromen, hoe makkelijker het voor de afvalverwerker is om er weer een waardevol product van te maken.

  Nu kunnen we nog wel 20 andere voorbeelden noemen, maar je zult zien dat jouw voorbeeld er net niet bij staat. Goed nieuws: via ons Servicepunt ondersteunen we iedereen. Wat voor bedrijf je ook bent of wilt opstarten. Neem contact met ons op!