Hoe kan ik circulair ondernemen?

Hoe kan ik circulair ondernemen?

Dat hangt natuurlijk sterk af van jouw bedrijf, product of dienst. Als je een maakbedrijf runt kun je bijvoorbeeld grote stappen zetten richting biobased grondstoffen zonder milieu-impact. Ook kun je zorgen dat je businessmodel een positieve prikkel geeft aan de consument om het product einde levensduur weer bij je in te leveren. Kortom, een doordachte retourlogistiek. Zo krijg je alle grondstoffen gewoon weer terug na gebruik. Dat vergt natuurlijk een investering aan het begin, maar kan op termijn erg voordelig zijn. Zeker als je het product zo (her)ontwerpt dat het weer makkelijk uit elkaar te halen is en ieder onderdeel opnieuw te gebruiken valt.

Als je de favoriete snackbar bent van de hele buurt, dan vlieg je circulariteit weer anders aan. Je kunt je namelijk afvragen of het haalbaar is een retourlogistiek te bedenken voor patatbakjes. Je zou bijvoorbeeld je bakjes van een goed biologisch afbreekbaar materiaal kunnen laten maken. De aardappels of frietjes kun je gaan kopen bij een biologische boer zo dicht mogelijk bij je in de buurt.

We zouden nog wel 10 voorbeelden kunnen noemen. Die van jou staat er natuurlijk weer net niet tussen! Goed nieuws: daarvoor is ons servicepunt. Wat voor bedrijf je ook hebt of wil starten, je kunt ons altijd bellen. Als je op de knop hieronder klikt, dan kom je op onze pagina speciaal voor bedrijven. Daar vind je ook wie van ons je in jouw provincie kunt bellen.

 

Deze knop?