Van alles te doen in regio Utrecht tijdens de Week van de Circulaire Economie!

Van alles te doen in regio Utrecht tijdens de Week van de Circulaire Economie!

Tijdens de Week van de Circulaire Economie (maandag 11 t/m zaterdag 16 maart) staat Nederland in het teken van het bevorderen van een duurzame wereld door over te stappen naar een circulaire economie. Dit betekent dat we afscheid nemen van de lineaire economie, waarin we consumeren en daarna weggooien. In plaats daarvan streven we naar een systeem waarin afval niet bestaat en producten en grondstoffen continu hergebruikt worden. Ook in regio Utrecht staat die week een scala aan activiteiten op de agenda, georganiseerd door de Alliantie Cirkelregio Utrecht en haar partners.

7 maart 2024

Week van de Circulaire Economie

Tijdens de jaarlijkse Week van de Circulaire Economie organiseren koplopers op circulair gebied door het hele land rondleidingen, excursies en workshops. Er valt genoeg te bespreken én te doen, want de overgang naar een circulaire economie heeft implicaties voor allerlei aspecten van ons leven. Hoe bouw je bijvoorbeeld in een circulaire economie? Dat ontdek je tijdens workshops over onderwerpen als circulair beton, biobased isolatie en circulair slopen. En afval? Dat is verleden tijd. Plastic doppen, kaarsvet en textiel verdienen een tweede leven, zoals je kunt zien bij de mini-recyclebieb. In een circulaire samenleving zorgen we er ook voor dat eetbaar voedsel niet onnodig verspild wordt. Hoe dat werkt, leer je tijdens onze masterclasses over voedselverspilling.

 

Programma

Dinsdag 12 maart

De nieuwe generatie (circulair) beton bij Bosch Beton in Barneveld

Kennisdeling over duurzame dakenbeleid voor ambtenaren in Utrecht

Bewonersavond over duurzame daken in Utrecht

 

Woensdag 13 maart

Netwerkbijeenkomst Circulaire Economie (Wijk bij Duurstede)

 

Donderdag 14 maart

Community of Practice over Circulaire Voedselketens & Duurzame Catering in Barneveld

Uitreiking Kringlogo 2024

Repair Café Special

 

Vrijdag 15 maart

Circulair bouwen & slopen bij Boot Ingenieurs in Veenendaal

 

Zaterdag 16 maart

Opening mini recyclebar in Woerden

 

Alliantie Cirkelregio Utrecht

De Alliantie Cirkelregio Utrecht is een netwerkorganisatie van verschillende regionale partijen. Hun gezamenlijke doel: van Utrecht een circulaire topregio maken, door inwoners, ondernemers, overheden, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen te verbinden. Want alleen samen maken we een circulaire samenleving mogelijk. De Alliantie Cirkelregio Utrecht bestaat uit provincie Utrecht, Gemeente Utrecht, Gemeente Amersfoort, Natuur en Milieufederatie Utrecht, Economic Board Utrecht, Utrecht Sustainability Institute, Utrecht10, Universiteit Utrecht, Regionale Ontwikkelmaatschappij Utrecht Region, Cirkelstad, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, VNO-NCW Midden en werkt nauw samen met Groene Hart Werkt! en Regio Foodvalley Circulair.

Tags: