Utrecht wint prijzen voor duurzaam bouwen

22 februari 2019

14/02/2019 –

Tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres in Leeuwarden heeft de gemeente Utrecht donderdag de Circulaire Ring gewonnen. Deze prijs ontving de stad omdat zij zich “op alle fronten onderscheidt in de mate van duurzaamheid, de circulaire economie en circulair bouwen”, aldus de jury.

Voorbeelden die werden aangehaald zijn onder meer de grote bouwontwikkelingen van onder meer de Merwedekanaalzone. Maar ook kleinere projecten viel de jury op, zoals de herontwikkeling van een sportcomplex in Lunetten, waarbij circulariteit centraal staat. Ook ontving Utrecht de Publieksprijs. Wethouder Klaas Verschuure (Circulaire Economie en Ruimtelijke Ontwikkeling) ontving de prijzen en was blij verrast “Ik zie het als een mooie aanmoediging voor Utrecht om verder te bouwen, op basis van onze ambities voor Gezond Stedelijk Leven.”

Het congres vond voor de tiende keer plaats en wordt georganiseerd door Duurzaam Gebouwd, dit jaar in samenwerking met de provincie Friesland. Andere genomineerden waren de gemeente Den Haag en Tilburg.

 

Tags: