Succesvolle bijeenkomst Cirkelregio voor circulaire ambtenaren

Succesvolle bijeenkomst Cirkelregio voor circulaire ambtenaren

Van 7 tm 12 februari was het de week van de circulaire economie. Tijdens deze nationale week worden verschillende activiteiten georganiseerd rond het thema circulaire economie, grotendeels voor en door professionals. Cirkelregio Utrecht koos ervoor om zich te richten tot de ambtenaren in de regio die werken aan het thema Circulaire Economie. 50 deelnemers waren aanwezig bij drie inspirerende keynotes en twee van de vijf leuke workshops.

24 februari 2022

Voor de bijeenkomst op dinsdag 8 februari waren alle ambtenaren uit de regio Utrecht uitgenodigd die werken aan of te maken hebben met de circulaire economie. Denk daarbij aan ambtenaren ‘duurzaamheid’, ‘economie’, ‘inkoop’ of ‘huisvesting’. Het is belangrijk om deze verschillende disciplines te betrekken bij de transitie, want we hebben ze allemaal nodig.

Keynotes

Na het welkomstwoord van Sonja Sars, adjunct-directeur van de NMU, startte het programma met een algemene inleiding over Cirkelregio Utrecht. Peter Smit lichtte vervolgens zijn onderzoek toe, waaruit bleek dat de provincie Utrecht voorloper is op het gebied van circulaire economie. Noah Baars van Circle Economy vertelde de aanwezigen vervolgens wat Circle Economy doet om bij te dragen aan de circulaire economie, in binnen- en buitenland. De laatste keynote was van Jan-Willem van de Groep. Hij legde de link tussen de circulaire transitie, de biobased economy en de energietransitie.

Workshops

Vervolgens vonden in kleinere groepen workshops plaats. Elke bezoeker volgende twee van de workshops, gegeven door de experts uit het netwerk van Cirkelregio Utrecht. De workshops gingen over verschillende thema’s, namelijk: circulair bouwen, monitoring van de circulaire economie, upcyclen van lokale grondstoffen, circulair inkopen en het ondersteunen van circulaire ondernemers.

Vervolg

De organisatie kijkt terug op een succesvol evenement. Wat ons betreft was deze bijeenkomst de start van een netwerk dat vaker bij elkaar gaat komen om er samen voor te zorgen dat de circulaire economie de aandacht krijgt die het verdient!

 

Tags: