Start aanbesteding nieuwbouw Berlijnplein met informatiebijeenkomst op 2 maart 2021

Start aanbesteding nieuwbouw Berlijnplein met informatiebijeenkomst op 2 maart 2021

Ga de uitdaging aan! Bouw mee aan de Toekomst van de Stad Welkom op Berlijnplein. Wat in 2016 nog een kale, lege ruimte was, is nu in 2021 een culturele ontmoetingsplek geworden met een divers programma. In 2025 is het uitgegroeid tot een bruisend circulair cultuurcluster van 9.200 m2. Op Berlijnplein komen ruimtes voor publieksprogramma en werk- en ontwikkelplekken zoals een presentatie studio, dans- en theaterstudio’s, ateliers, expositieruimte, horeca en een buitenterrein voor diverse programmering en ontmoeting.

25 februari 2021

Gevraagd: nieuwe perspectieven op de opgave

Bij Berlijnplein leidt de combinatie van cultuur, innovatie en stedelijke thema’s tot nieuwe perspectieven. De circulaire ambities, de nauwe samenwerking met de culturele partners en de omgeving; ook in de opdracht voor het ontwerpen, bouwen en (deels) onderhouden van de gebouw(en) op Berlijnplein zoeken wij de vernieuwing.

De gemeente wil de opdracht gunnen aan één consortium en roept zowel architecten, aannemers, adviseurs en toeleveranciers op te reageren. Aansluitend op onze ambities staan wij nadrukkelijk open voor nieuwe, niet traditionele consortia. Denk bijvoorbeeld aan consortia waaraan ook vernieuwende (jonge) architecten, circulaire conceptontwikkelaars en producenten van circulaire bouwproducten deelnemen.

In gesprek over onze visie en ambities

De aanbesteding is 4 februari 2021 gestart. Wij organiseren op dinsdag 2 maart een online informatiebijeenkomst. In deze bijeenkomst geven wij een toelichting op onze visie op Berlijnplein, de circulaire ambities en de opgave en is er de gelegenheid voor het stellen van vragen en het gesprek met ons aan te gaan over deze vernieuwende opgave.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via berlijnplein@utrecht.nl. Vragen kunt u ook stellen via dit emailadres.

Lees meer over Berlijnplein op www.berlijnpleinutrecht.nl. Op TenderNED komen bij de start van de aanbesteding aanvullende documenten beschikbaar.

Lees hier het persbericht

Lees hier een artikel in de Volkskrant over Berlijnplein

Denk en bouw mee aan onze ambities!

Tags: