Openbare zaagdag Stadshoutnetwerk Utrecht

Openbare zaagdag Stadshoutnetwerk Utrecht

Op woensdag 28 september tussen 14:00 en 17:00 organiseert Stadshoutnetwerk Utrecht een openbare zaagdag. De zaagdag vindt plaats op de stadswerf van de gemeente Utrecht op de Verlengde Hogeweidebaan 1 in Utrecht.

Zaagdag 28 september

Het stadshoutnetwerk gaat op 28 september de ongeveer 80 stammen in plakken (schaaldelen) zagen. Iedereen is welkom om te komen kijken hoe dit zaagproces in zijn werk gaat en om vragen te stellen aan de aanwezigen. Als je van plan bent te komen, dan vinden we het fijn als je dat even aanmeldt via deze link.

Nadat we op 28 september klaar zijn met het zagen van het hout, moet het nog ongeveer 6 maanden drogen voordat we het kunnen gebruiken. Nog even geduld dus!

Doelstelling

Het gezamenlijke doel van de partners van Stadshoutnetwerk Utrecht is om zoveel mogelijk hout van gekapte bomen uit de stad Utrecht en directe omgeving lokaal hoogwaardig her te gebruiken. Heb je interesse in het prachtige hout van deze bomen? Je kunt ruwe planken kopen bij Buurman Utrecht. In overleg is het ook mogelijk om producten te laten maken van het hout. Meld je in dat geval bij alliantie@cirkelregio-utrecht.nl.

Partners

De partners van het Stadshoutnetwerk Utrecht zijn Eijkelboom, De Eijk Duurzaam Werk, Stichting Bouwloods, Buurman Utrecht en Natuur en Milieufederatie Utrecht. Deze partners vormen samen een nieuwe stadshoutketen in de stad Utrecht.

NMFU_OpenZaagdag_digitaal Tags: