Nederlands bedrijfsleven is voor duurzaamheid binnen herstel

Nederlands bedrijfsleven is voor duurzaamheid binnen herstel

Meer dan 250 bedrijven hebben de verklaring ‘Dutch businesses endorse sustainability in COVID-19 recovery’ ondertekent. In dit ‘Green Recovery Statement’ pleiten deze bedrijven ervoor duurzaamheid als hoeksteen te nemen voor de corona-herstelplannen. De verklaring is op vrijdag 19 juni overhandigd aan minister Kaag door Jan Peter Balkenende. Jan Peter Balkenende is op dit moment voorzitter van de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC). De verklaring is op dezelfde dag overhandigd dat de Europese Raad zich over het COVID-19 herstelplan boog.

De verklaring is op initiatief van de Dutch Sustainable Growth Coalition opgesteld in samenwerking met Global Compact Nederland, MVO Nederland en de Nederlandse Vereniging van Banken en VNO-NCW. Ondertekenaars van deze verklaring zijn onder andere Thierry Vanlancker (CEO van AkzoNobel), Pieter Elbers, (president en CEO van KLM) en Jos Baeten (CEO van a.s.r.).

Zelf ondertekenen?

Het is nog steeds mogelijk om het ‘Green Recovery Statement’ te steunen. De Nederlandse en Engelse verklaring en meer informatie over hoe u deze verklaring nog kan ondertekenen, vindt u op deze pagina.