Instock wint Duurzaamheidsprijs 2017

11 oktober 2017

Instock is de winnaar van de Duurzaamheidsprijs 2017 van de provincie Utrecht, die op 10 oktober is uitgereikt tijdens de Dag van de Duurzaamheid. De tweede en derde plek is voor respectievelijk i-did en Circulair paviljoen The Green House.

Dit jaar ging de prijs naar projecten of initiatieven in de provincie Utrecht die bijdragen aan een circulaire economie. Bijvoorbeeld initiatieven die het grondstoffenverbruik beperken of grondstoffen hergebruiken.

Instock is de restaurantketen die voedselverspilling letterlijk op de kaart zet, door te koken met onverkochte producten. Zij winnen een geldbedrag van € 5.000,-, beschikbaar gesteld door Rabobank Amersfoort Eemland en Rabobank Utrecht.

De tweede plek is voor i-did, een bedrijf dat designproducten maakt van gerecyclede kleding en textiel. De derde plek ging naar Circulair paviljoen The Green House, een tijdelijk volledig circulair en demontabel paviljoen met horeca- en vergaderfuncties dat gerealiseerd wordt op een braakliggend terrein in Utrecht.

Maar liefst 45 initiatieven schreven zich eerder dit jaar in voor de Duurzaamheidsprijs. Vier van hen werden door de jury gekozen tot finalist. De vierde finalist was Mud Jeans, een bedrijf dat via een lease-concept biologische katoenen jeans recyclet.

In september kon het publiek stemmen op de finalisten. De stemmen van het publiek en de jury samen hebben de einduitslag bepaald.

De Duurzaamheidsprijs is een initiatief van de provincie Utrecht. Vernieuwende oplossingen die bijdragen aan een duurzame toekomst van de provincie worden in de spotlights gezet. De Duurzaamheidsprijs wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door de Natuur en Milieufederatie Utrecht, Rabobank Amersfoort Eemland en Rabobank Utrecht, Verzekeringsmaatschappij ASR, Utrecht Sustainability Institute, Van Scherpenzeel en We Beat the Mountain.

Tags: