Inspirerende matchmaking over RVO subsidie circulaire ketenprojecten

Inspirerende matchmaking over RVO subsidie circulaire ketenprojecten

Op dinsdag 2 maart organiseerden de Regionale ontwikkelingsmaatschappij (ROM, de provincie Utrecht en de Natuur en Milieufederaties (NMU) een matchmakingevent voor ondernemers. Centraal stond de subsidieregeling van RVO voor Circulaire Ketenprojecten. Onder het toeziend ook van ongeveer 30 regionale ondernemers werd de regeling doorgenomen, werden ervaringen uitgewisseld en was er nog ruimte om te netwerken.

3 maart 2021

Wilt u samen met andere ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) een circulair product of circulaire dienst ontwerpen? Of uw processen of businessmodel circulair organiseren? En wilt u daarvoor hulp van een ervaren procesbegeleider? De subsidie Circulaire ketenprojecten kan u daarbij ondersteunen.

Om ondernemers van de juiste informatie te voorzien en wellicht nieuwe samenwerkingen te smeden, organiseerden de ROM, provincie Utrecht en de NMU een matchmakingevent op 2 maart. Tijdens het event gaf Monique Dahm van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een boeiende en bondige presentatie over de subsidieregeling die centraal stond. De slides van haar presentatie kun je terugkijken via onderstaande knop:

Presentatie Monique Dahm (RVO)

Ook waren ondernemers aan het woord die vorig jaar de subsidieaanvraag hebben ingediend en toegewezen gekregen hebben. Dat waren onder andere de ondernemers achter Sympany, Paper on the Rocks, Blue City en Stichting Pumptrack. Veel concrete tips en adviezen voor toekomstige deelnemers kwamen langs. Graag delen we de beste tips met jullie:

  • Maak vooraf duidelijke afspraken met je beoogde consortium, hoe verdeel je het geld als je de subsidie krijgt en wat doe je als je hem niet krijgt?
  • Zorg dat je op tijd indient! Vorig jaar was de regeling flink overschreven.
  • Gewoon indienen! Het gaat om een laagdrempelige subsidie.

Kun je nog hulp gebruiken bij je aanvraag? Mail dan naar alliantie@cirkelregio-utrecht.nl