Ding mee naar de Circular Award 2017

22 september 2017

Nederland circulair! zoekt in samenwerking met het Rijksbrede Programma Circulaire Economie iconische circulaire ondernemers en projecten: innovatieve projecten, producten of ondernemingen die tot de verbeelding spreken en laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Wie ontvangt dé Circular Award 2017?

Een circulaire economie ontstaat niet vanzelf, het vraagt een systeemverandering. Nederland circulair! denkt dat bedrijven hierin een cruciale rol vervullen. Want als bedrijven hierin samenwerken en ontwikkelen, ontstaan stap-voor-stap en van onderaf nieuwe ketens, uiteindelijk resulterend in een nieuwe, circulaire economie.

Ben jij het iconische project waar ze naar op zoek zijn? Vul dan dit formulier in en ding mee naar de prijs.

Kenmerken

De vier kenmerken van een iconisch circulair project zijn:

  • Circulariteit; Maximale herbruikbaarheid van grondstoffen en materialen, minimale waarde-vernietiging van grondstoffen en materialen, circulair op het vlak van product, technologie én businessmodel.
  • Schaalbaarheid; Grote impact of potentie hiervoor, opschaalbaar naar rest van Nederland en daarbuiten, duidelijke en aansprekende visie voor een circulaire toekomst.
  • Samenwerking; Projecten op regio-, sector-, ketenniveau of verder, samenwerking tussen bedrijven en organisaties uit allerlei disciplines.
  • Businessmodel; Financieel gezond businessmodel; geen (structurele) behoefte aan subsidie.

Procedure

De inschrijving is geopend tot en met 1 november 2017. Een onafhankelijke jury selecteert uit de inzendingen een shortlist. We identificeren vijf categorieën gelinkt aan de vijf tafels van het Grondstoffenakkoord (Consumptiegoederen, Kunststoffen, Biomassa & Voedsel, Maakindustrie, Bouw). De jury kiest het beste en meest toonaangevende project per categorie en nomineert deze voor de Circular Awards. De vijf genomineerden worden op 30 november bekend gemaakt. De absolute winnaar wordt verkozen tijdens de Circular Awards Ceremony op 18 januari 2018.

Beloning

De verkiezing levert exposure en erkenning op. Het gaat om:

  • Voer de eretitel ‘Circulair Icoonproject’ gesteund door Nederland Circulair en de Nederlandse Rijksoverheid.
  • Ontvang een unieke 3D-geprinte award.
  • Plaats een jaar lang een custom-made logo op je website (‘Winner Circular Award 2018’).
  • Krijg aandacht in de vorm van best practice en publicatie op circulairodernemen.nl.
  • Ontvang een jaar lang lidmaatschap bij MVO Nederland.
Tags: