Circulaire quiz in de Duurzame Week Utrecht

Circulaire quiz in de Duurzame Week Utrecht

Van 15 t/m 22 juni vond in Utrecht voor de vierde keer de Duurzame Week plaats. Rondom het thema circulaire economie vonden een aantal mooie activiteiten plaats.

Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU), partner van de Alliantie Cirkelregio Utrecht, hielp mee om het thema circulaire economie terug te laten komen in het programma. Voor het eerst was de Duurzame Week prominent aanwezig op de Neude, met een prachtige kas, die dienst deed als festivalhart. In deze kas was een arcadekast aanwezig van de E-waste Arcade. Daarnaast was via de NMU ook Fungi Factory weer aanwezig, met een programmaonderdeel op zondag 16 juni.

Ook was er op woensdag 19 juni een quiz in de kas over afval. Hier leerden de deelnemers alles over de inzameling en recycling van afval. Wist je bijvoorbeeld dat de verwerker van glas er blij mee is als je het dekseltje op het potje laat zitten? En wist je dat een gebruikte pizzadoos met pizzaresten niet bij het papier, maar bij het restafval moet? En wist je dat we per persoon per jaar 200 kilo papier gebruiken in Nederland? Deze deelnemers wisten dit, en wonnen het prachtige spel ‘De afvalrace’, ontwikkeld door de gemeente Utrecht.