Circulaire Economie Lab 28 juni: circulaire zonnepanelen

Circulaire Economie Lab 28 juni: circulaire zonnepanelen

Steeds meer zonnepanelen verschijnen op daken en weilanden, terwijl we ons nog niet druk maken over afgedankte panelen. Onterecht, want zonnepanelen mogen geen wegwerpartikel worden. Nu is er nog geen vraag naar opgeknapte panelen en hoogwaardige recycling staat in de kinderschoenen. Hoog tijd om samen met experts en koplopers te kijken naar circulaire oplossingen tijdens het 24ste Circular Economy Lab op 28 juni.

27 mei 2021

Alleen al in Nederland gaat het om 7 tot 8 miljoen nieuwe zonnepanelen per jaar. Dat is gelijk aan 120.000 ton waardevol materiaal. Zonnepanelen zijn ook heel kostbaar. De productie kost veel energie en CO2, en gaat gepaard met dwangarbeid in China. Bovendien maken we onszelf afhankelijk van schaarse kritieke metalen.

Tijdens het Circular Economy Lab identificeren we samen met experts en koplopers de knelpunten en maken afspraken om de circulaire beweging in deze groeimarkt te versnellen. Zowel het innovatieve marktaanbod als de sturende rol van opdrachtgevers middels circulair inkopen van zonnepanelen komen hierbij aan bod.

De 24ste editie van het Circular Economy Lab wordt georganiseerd door het AMS Institute en het Utrecht Sustainability Institute, in samenwerking met de Amsterdam Economic Board, gemeente Amsterdam en Alliantie Cirkelregio Utrecht.

Voor meer informatie en aanmelden:

Klik hier