Circulair Compliment 2020 – ondersteuning circulaire ondernemers

2e editie Circulair Compliment

Op vrijdag 30 oktober wordt het Circulair Compliment voor de tweede keer uitgereikt. Het Circulair Compliment is een aanmoedigingsprijs van de gemeente Utrecht, onderdeel van het actieprogramma Utrecht Circulair en bedoeld om Utrechtse initiatiefnemers en organisaties die circulair ondernemen in het zonnetje te zetten en een podium te geven. Op die manier krijgen ze meer zichtbaarheid en inspireren ze andere partijen en de inwoners van de stad. De gemeente werkt hierin samen met Stichting de Duurzame Week. Denk jij kans te maken op het Circulair Compliment 2020? Je kunt je aanmelden tot 30 september.  

Wat verstaan we onder een circulaire economie?

In een circulaire economie zien we restmaterialen als een belangrijke bron van grondstoffen. En niet als afval dat weggegooid wordt. Veel afgedankte spullen zijn prima opnieuw te gebruiken. Producten worden zo ontworpen en gemaakt dat ze makkelijk opnieuw gebruikt worden. Belangrijk is ook dat ze gemaakt zijn van niet-giftige, zoveel mogelijk hernieuwbare grondstoffen. En dat ze geproduceerd zijn met respect voor mens en milieu. Dat vraagt dat bedrijven meer en beter samenwerken, om de grondstoffen in de keten te behouden en delen. Ook gaan mensen en bedrijven spullen meer delen, om ze langer en efficiënter te gebruiken.

Aanmelden voor deelname

Het winnen van het Circulair Compliment is natuurlijk een enorme eer maar het betekent ook dat je media-aandacht krijgt en een geldbedrag van 2.500 euro. Deelnemers kunnen bij inschrijving aangeven welke ondersteuning ze nodig hebben om de volgende stap te kunnen zetten bij de opstart of verdere doorontwikkeling van het product of concept.

Ben of ken jij iemand die afval op een vooruitstrevende manier voorkomt, hergebruikt of een volledig nieuw circulair product of bedrijfsmodel heeft dat een compliment verdient? Meld je dan voor 30 september aan voor deelname om kans te maken op het Circulair Compliment.

Voor wie?

Het Circulair Compliment bestaat uit een prijs en evenement. De prijs is voor circulaire initiatieven en bedrijven in de gemeente Utrecht. Het evenement is voor iedereen met interesse in (Utrechtse) duurzame ontwikkeling. Hier vind je meer info over het evenement en kun je je aanmelden.

Wanneer kun je inschrijven voor de prijs?

  • Je initiatief of bedrijf vindt plaats in de gemeente Utrecht;
  • Je initiatief draagt bij aan de circulaire economie in Utrecht en past goed bij Utrecht als stad van Gezond Stedelijk Leven voor iedereen.
  • Je initiatief is meer dan alleen een goed idee. Het circulaire product of de circulaire dienst moet minimaal eens uitgevoerd zijn.
  • Je initiatief doet voor het eerst mee aan het Circulair Compliment.

Waar kijkt de jury naar?

  • Hoe draagt het initiatief bij aan (de ontwikkeling van) circulaire economie in Utrecht?
  • Is het initiatief inspirerend en stimulerend?
  • Hoe innovatief is het initiatief?
  • Hoe draagt het initiatief bij aan het Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen in Utrecht?

Dit waren de winnaars van de 1e editie in 2018: https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/69702/krijgdekleertjes-wint-circulair-compliment/

Aanmelden:
Klik hier

Prijs: Gratis
Wanneer: vrijdag 30 oktober
Tijd: 16:30 – 18:30
Locatie:
Doelgroep: Algemeen publiek
Programmapijler: Circulaire Economie
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week