Building Holland: Biobased stromen als isolatiemateriaal

Building Holland: Biobased stromen als isolatiemateriaal

Van 9 tot 11 april zal Building Holland van start gaan, hét 3-daagse innovatie event voor de bouw- installatie en vastgoed sector. Al een aantal jaren is het motto van Building Holland (Re) Building the Future. Het bouwen van een nieuwe toekomst in samenwerking met innovatieve partners die zoeken naar maximale waarde voor eigenaren en gebruikers van vastgoed. Hoofdthema’s zijn: digitalisering, energietransitie en circulariteit.

Een van de sprekers op Building Holland is Tim Bulters, werkzaam bij Natuur en Milieufederatie Utrecht als projectleider circulaire economie. Hij zet zich in voor het opwaarderen van stromen om daarmee een stap te zetten in de transitie naar circulair. Biomassa is een belangrijk onderdeel van zijn focus, omdat biomassa zó ontzettend waardevol is, maar het vaak nog te laagwaardig ingezet wordt. Daarom zal Tim een presentatie geven over het gebruik van biomassa in isolatiemateriaal:

In Nederland zijn veel organische (rest)stromen beschikbaar waaronder bermmaaisel, riet, lisdodde, stro, vlas, hennep, olifantsgras, cellulose, schelpen, en zelfs mycelium van paddenstoelen. Veel oplossingen zijn inmiddels beschikbaar voor het inzetten van deze biobased stromen in als isolatiemateriaal. Dit sluit mooi aan bij de enorme verduurzamingsopgave van de gebouwde omgeving waar we voor staan in het kader van de energietransitie. Biobased isolatiematerialen zijn vergelijkbaar met conventionele isolatiematerialen qua prestaties en hebben daarbij ook een lage impact op milieu en gezondheid.

donderdag 11 april van 10:45 – 11:05 @ Duurzaam Gebouwd TALKS

Tags: