Ambassadeurs Circulaire Economie voor Alliantie Cirkelregio Utrecht

Ambassadeurs Circulaire Economie voor Alliantie Cirkelregio Utrecht

Op 25 november kwamen de nieuwe ambassadeurs Circulaire Economie bij elkaar tijdens de regiotour van de Alliantie Cirkelregio Utrecht. Tien afgevaardigden van verschillende gemeenten, de provincie, VNO-NCW en het Waterschap zetten zich de komende vier jaar in voor het bevorderen van een circulaire economie binnen onze provincie. Dit doen ze door kennis te delen, samen te werken en gezamenlijk vraagstukken op te pakken.

De ambassadeurs zijn de wethouders Willem-Jan Stegeman (Gemeente Amersfoort), Hilde de Groot (Gemeente Bunnik), Susanne Schilderman (Gemeente Utrecht), Marco Verloop (Gemeente Veenendaal), Jelmer Vierstra (Gemeente Woerden), Daphne de Kruif (Gemeente Woudenberg), Wouter Catsburg (Gemeente Zeist) en Gedeputeerde Robert Strijk van Provincie Utrecht, Hoogheemraad Els Otterman van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en John Patrick Dieghton van VNO-NCW. 

Ambassadeurs Circulaire Economie

De regiotour van Alliantie Cirkelregio Utrecht vond plaats in duurzame locatie De Kas in Woerden. Na de bekendmaking van de ambassadeurs was een gesprek met de SER over hoe de circulaire economie de energietransitie elkaar kan versnellen. Daarnaast waren er deelsessies over circulaire ambachtscentra en circulair ondernemerschap. 

 

Robert Strijk, Els Otterman en Suzanne Schilderman vertellen waarom ze zich inzetten als ambassadeur voor Alliantie Cirkelregio Utrecht: 

 

Meer video’s op dit YouTube-kanaal

Tags: