Activiteit – CoP Circulaire Voedselketens over verspillingsvrije catering en restaurants

Activiteit - CoP Circulaire Voedselketens over verspillingsvrije catering en restaurants

Op donderdag 14 maart – in de week van de Circulaire Economie – is de volgende bijeenkomst van de Community of Practice Circulaire Voedselketens! We zijn te gast bij Albert en Lyanne, eigenaren van Alberto’s Italian, BAS Beers and Steaks en productiekeuken De Keukenploeg in Barneveld. Zij vertellen samen met René Krebber, eigenaar van Zakelijk Ontzorgd, over hun inspanningen voor verspillingsvrije catering en restaurants. We nemen een kijkje bij het Orbisk systeem, een slimme weegschaal met camera die inzicht geeft in de hoeveelheid en samenstelling van reststromen. In januari is bij de Keukenploeg een pilot gestart. Lyanne vertelt over de eerste resultaten.

Community of Practice Circulaire Voedselketens

We werken in deze Community of Practice actief aan projecten en het bouwen van voedselketens. De betrokkenen zijn ondernemers, overheden en betrokkenen van onderwijs die in eigen organisatie actief (willen) inzetten op minder van voedselverspilling en circulaire ketens. We houden korte lijnen, helpen elkaar en werken samen aan projecten of nieuwe initiatieven.

Jaarlijks organiseren we 3 á 4 themabijeenkomsten met de betrokkenen en andere geïnteresseerden in circulaire voedselketens in Regio Foodvalley.

 

Programma

09:15 uur – Inloop

Met koffie en thee

09:30 uur – Welkom

Door Suzan Klein Gebbink

09:40 uur – Duurzame catering

René Krebber van Zakelijk Ontzorgd en Zakelijk Bezorgd over zijn duurzame zakelijke cateringconcept. We wandelen naar productiekeuken De Keukenploeg en nemen letterlijk een kijkje in de keuken.

10:00 uur – Verspillingsvrij bij Alberto’s, BAS en De Keukenploeg

Lyanne van den Berg (Alberto’s Italian, BAS Beers and Steaks, De Keukenploeg) over hun productiekeuken De Keukenploeg en de voorlopige ervaringen met het Orbisk systeem om voedselverspilling te verminderen.

10:30 uur – Orbisk, een slimme weegschaal

Toelichting door Olivier van Gelderen (Orbisk)

11:00 uur – Naar een verspillingsvrije en circulaire catering

Een mix van voorbeelden, pitches en ideeën

11:30 uur – Netwerklunch

 

Aanmelden

Ben jij er op 14 maart bij? Aanmelden voor de bijeenkomst en voor de Inspiratiesessie kan via onderstaande knop.

Meld je aan

Tags: