Van circulair initiatief naar impact

Van circulair initiatief naar impact

Wat zijn de succesfactoren van circulaire initiatieven? En hoe versnellen we samen de circulaire economie? Deze vragen stonden centraal tijdens het 20ste Circular Economy Lab.

Sinds het eerste Circular Economy Lab in 2013 zijn in de regio Utrecht veel succesvolle circulaire initiatieven gestart. Stuk voor stuk vormen zij mooie stappen op weg naar de Circulaire Topregio die Utrecht in 2050 wil zijn. Het 20ste Circular Economy Lab blikte terug op ‘the best of’ van die initiatieven: wat maakte ze tot een succes? En men blikte vooruit: wat gaan we doen om ze op te schroeven tot het nieuwe normaal, regionaal en nationaal? Een impressie van de avond is te lezen in Verslag van het Circular Economy Lab 20: Van initiatief naar impact. Of bekijk het beeldmateriaal en filmopname op de website van organisator Utrecht Sustainability Institute (USI).

Betrokken experts

Moderator Jacqueline Cramer (USI) met gastsprekers: Josja Veraart (NMU), Rutger Buch (Cirkelstad), Nelly Swijnenburg (Gemeente Amersfoort), Renee van den Heuvel (Green Business Club/Movares), Jan Nieuwenhuis (Voormalig Directeur Groene Groei Ministerie EZK), Selma Seddik (Instock), Martien Dijkstra (Provincie Utrecht), Willem Janssen (Universiteit Utrecht), Ineke Raaijmakers (Utrechtse Vastgoed Organisatie), Rogier Joosten (The Green House/Rijkskantoor De Knoop).

 

Het Circular Economy Lab Van initiatief naar impact werd georganiseerd door regionale kennis- en innovatiemakelaar USI in samenspraak Alliantie Cirkelregio Utrecht, een netwerk van organisaties om de circulaire economie in de regio Utrecht te versterken.

 

Ga naar Verslag van CEL20: Van initiatief naar impact

 

Wat zijn Circular Economy Labs?

Circular Economy Labs zijn debatavonden waar betrokken partijen knelpunten bespreken binnen een sector of productketen. Zo komen ze gezamenlijk tot oplossingen om de circulaire economie mogelijk te maken en de transitie te versnellen. Ontdek ook de andere Circular Economy Labs op de website van USI.

Tags: