Til reststromen biomassa op hoger plan

Til reststromen biomassa op hoger plan

Er is volop belangstelling voor hoogwaardige toepassingen van biomassa-reststromen. Hoe kan de hoogwaardige verwerking van biomassa versneld worden?

Gemaaid bermgras, gekapt hout, bagger en slib vinden in succesvolle innovatieprojecten hun weg naar de chemische industrie, papier en karton, bio-asfalt of de bouw. Maar dat leidt niet altijd tot grootschalige hoogwaardige toepassingen. De vraag hoe dat wel bereikt kan worden stond centraal tijdens het 18e Circular Economy Lab: Hoogwaardig hergebruik van biomassa dat Utrecht Sustainability Institute (USI) organiseerde met Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU).

 

Naar aanleiding van deze bijeenkomst schreef voormalig minister en circulair ambassadeur Jacqueline Cramer het artikel Til reststromen biomassa op hoger plan, gepubliceerd in VVM’s Tijdschrijft Milieu van september 2018. Circular Economy Labs zijn debatavonden waarin verschillende experts in een materiaalketen discussiëren waar circulaire kansen liggen in de keten en hoe die kansen door samenwerking van ketenpartners benut kunnen worden. Meer Circular Economy Labs zijn terug te vinden op de website van USI.

 

Ga naar Til reststromen biomassa op hoger plan

CR18_004 Til-reststromen-biomassa-op-hoger-plan Tags: