Handleiding Materiaal Gedreven Opdrachtgeverschap

Handleiding Materiaal Gedreven Opdrachtgeverschap

De Economic Board Utrecht-handleiding Materiaal Gedreven Opdrachtgeverschap biedt een stappenplan aan de hand van drie gerealiseerde praktijkcases. De BNR-podcast Circulair handboek voor opdrachtgevers diept een van de betrokken praktijkcases verder uit.

Stappenplan voor materiaal gedreven bouwen

De wereld van bouwen en ontwerp verandert. Er worden steeds meer circulaire eisen gesteld, zoals het hoogwaardig hergebruiken van materialen. Het handboek Materiaal Gedreven Opdrachtgeverschap geeft inzicht in beschikbaarheid en toepasbaarheid van gebruikte materialen en biedt een concreet stappenplan hoe te komen tot een materiaal gedreven bouwproject. De handleiding is geschreven door Cistain in samenwerking met Superuse Studios, in opdracht van Economic Board Utrecht (EBU).

Download Materiaal Gedreven Opdrachtgeverschap via EBU

 

Podcast over het circulair handboek voor opdrachtgevers

Materiaal Gedreven Opdrachtgeverschap is gebaseerd op drie gerealiseerde praktijkcases uit de provincie Utrecht, waaronder de ervaringen van Het Hof van Cartesius in Werkspoorkwartier Utrecht. BNR publiceerde hierover de podcast Circulair handboek voor opdrachtgevers. Bianca Ernst, co-auteur van de handleiding en een van de initiatiefnemers van Het Hof van Cartesius, vertelt in BNR’s Bouwmeesters over materiaal gedreven bouwen.

 

Beluister podcast Circulair handboek voor opdrachtgevers via BNR

Tags: