Menu
Workshop ‘Circulaire bouwproducten financieel waarderen’

Workshop ‘Circulaire bouwproducten financieel waarderen’

Bent u leverancier van (circulaire) bouwproducten, maar is het realiseren van een circulair businessmodel een uitdaging omdat de berekening van de restwaarde van uw product lastig is? Of ontwikkelt u circulaire bouwprojecten, maar verdwijnt het duurzame voordeel omdat uw projecten gewoon ‘lineair’ afgeschreven worden? TNO en C2C ExpoLAB tonen tijdens de Workshop ‘Circulaire bouwproducten financieel waarderen’ op 17 januari hoe het anders kan.

Inzicht in restwaarde van bouwproducten
Restwaarde van circulaire bouwproducten wordt door verschillende belanghebbenden nauwelijks of zelfs helemaal niet meegerekend. Daardoor wordt de circulaire potentie van het product niet of onvoldoende gerealiseerd. Dat is zonde, daarom willen TNO en C2C ExpoLAB tonen tijdens de Week van de Circulaire Economie aantonen dat het anders moet kunnen. Tijdens onze workshop introduceren we de Residual Value Calculator (RVC). Deze is in de afgelopen maanden met economen en bouwspecialisten in prototype ontwikkeld. Het is een methodologie om restwaarde te berekenen van bouwproducten of -elementen. De RVC is een rekenmodel waarmee leveranciers en gebruikers inzicht krijgen in de waarde van de bouwproducten aan het einde van hun functionele levensduur.

Maak kennis met de Residual Value Calculator
Tijdens deze workshop nemen experts van TNO en C2C ExpoLAB u mee in de aanpak achter het prototype van de RVC en wat deze voor uw organisatie zou kunnen betekenen. U krijgt inzicht in de belangrijkste factoren waarvoor we hebben gekozen, waarom we focussen op bouwproducten, en hoe we verder willen gaan. Al onze keuzes, en meer, willen we bij u toetsen in deze interactieve workshop. Want we beseffen dat dit enkel het begin is en dat er nog veel verdieping, toetsing en validatie van de methodologie gedaan moet worden. Daarvoor hebben wij een vervolgproject in gedachten met praktijkorganisaties. Ook over dit initiatief leert u ook meer tijdens de workshop.

Programma Workshop 17 januari 2019

10:00 uur Ontvangst
10:15 uur Inleiding door Bas van de Westerlo (C2C Lab) & Willemijn van der Werf (TNO): De aanleiding om samen te werken op het ontwikkelen van de restwaarde methodologie
10:45 uur Hoe bereken je de restwaarde van hele bouwproducten door Sanne van Leeuwen (TNO) en Mohammed Chahim (TNO): de binnenwand als testcase
11:45 uur Een voorbeeld uit de praktijk
12:15 uur Afsluiting en hoe nu verder
12:30 uur Lunch
13:00 uur Einde programma

 

Deelnemen? Registreer nu!

Of klik hier voor meer informatie.

Tot 17 januari 2019!


Organisatie: TNO & C2C ExpoLab

Locatie: Zeist

Adres: Utrechtseweg 48, gebouw 1

Tijd: 10:00 tot 13:00

Ga naar de website

Video's