Menu
Werkconferentie #DuurzameLeiders ‘Onvermijdelijk circulair’

Werkconferentie #DuurzameLeiders ‘Onvermijdelijk circulair’

We zijn op reis: van een lineaire naar een circulaire economie. In deze transitie zijn we bezig met de lange termijn: Hoe komen goederen en reizigers in 2050 van A naar B, welke infrastructuur is daarvoor nodig? Maar ook met de korte termijn: welke stappen nemen we vandaag en morgen om tot infra te komen die onvermijdelijk circulair is?

De eerste stappen op deze reis zijn gezet. Circulaire pilots en projecten worden uitgevoerd. Maar hoe komen we van deze eerste tussenstop naar een compleet circulaire economie? Tijdens de #DuurzameLeiders werkconferentie ‘Onvermijdelijk Circulair’ gaan we zowel met de bestemming van onze reis aan de slag als met de eerste tussenstop.

Jonge professionals van zeer diverse pluimage presenteren hoe duurzame mobiliteit en circulaire infrastructuur er in 2050 uit kan komen te zien. Vervolgens vertelt Jacqueline Cramer over haar ervaringen met transities; van gloeilamp naar spaarlamp en van oud beton naar groen beton. In workshops is daarna ruimte voor verdieping op een vijftal onderwerpen die essentieel zijn voor het opzetten van een circulaire economie:

  • Welke droom en visie hebben we op circulaire infrastructuur in 2050?
  • Hoe past een circulaire aanpak in de bedrijfseconomische benadering van ProRail en Rijkswaterstaat?
  • Wat kunnen we leren van innovatieve en disruptieve ondernemers? En hoe kunnen we ruimte bieden voor dergelijke partijen?
  • Hoe werken we meer samen met ketenpartners en hoe zorgen we dat elke stap in de keten bijdraagt aan de reis naar circulaire infra in 2050?
  • Hoe versterk jij je persoonlijke leiderschap? Welke rol kan jij spelen in de transitie naar een circulaire economie?

Aan het eind van de dag ga je naar huis met een beeld hoe een onvermijdelijk circulaire infrastructuur er in 2050 uit kan zien. Ook ben je geïnspireerd door andere collega’s en partijen die al begonnen zijn met hun circulaire reis.

Aanmelden

Geef je via deze link op en zorg er samen met ons voor dat de infra-sector onvermijdelijk circulair wordt.


Locatie: Amersfoort

Adres: Soesterweg 330

Tijd: 12:00 tot 18:00

Video's