Menu
Masterclass tijdens de week van de Circulaire Economie

Masterclass tijdens de week van de Circulaire Economie

Organisaties in heel Nederland zullen het nieuwe jaar opnieuw beginnen met de ‘Week van de circulaire economie’ van 14 tot 18 januari 2019. Als onderdeel van de agenda heeft Metabolic een masterclass ‘Ontwerp van de circulaire steden van de toekomst’, die baanbrekende casestudy’s uit Amsterdam en andere steden/regio’s in heel Nederland bevat en internationale best practices.

De Week van de Circulaire Economie is een kans voor bedrijven en burgers in heel Nederland, een land dat wordt erkend als koploper van de overgang naar een circulaire economie, om kennis te verbinden en te delen. De overgang van onze huidige lineaire ‘make-make-dispos’-economie naar een circulair model is afhankelijk van input en actie van organisaties op elk niveau en schaal. Van grote bedrijven waarvan de (collectieve) impact de sleutel is tot het versnellen van grootschalige systeemverandering, tot start-ups waarvan de nieuwe en innovatieve bedrijfsmodellen de macht hebben om te ontwrichten. Een aantal organisaties zullen hun deuren openen voor evenementen tijdens deze circulaire week samenwerking in de economie.

Masterclass (uitverkocht)

Met behulp van interne expertise en lokale en internationale casestudy’s biedt deze Masterclass de vaardigheden en theorie over het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van de circulaire steden van de toekomst.

Hoewel steden slechts 3% van het aardoppervlak beslaan, herbergen ze meer dan de helft van de wereldbevolking, consumeren ze meer dan 75% van de wereldwijde hulpbronnen en zijn ze verantwoordelijk voor maximaal 80% van de uitstoot van broeikasgassen. Milieu-uitdagingen en verstedelijkingsmogelijkheden zijn echter inherent verbonden. Aangezien steden ook de belangrijkste motor voor economische groei zijn, kunnen ze de weg banen naar een circulaire economie door de gebouwde omgeving te transformeren.

Deze 3,5-uurs Masterclass biedt de vaardigheden en theorie over het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van circulaire steden van de toekomst. We geven een spoedcursus over de principes en theorie van stedelijke metabolismes en circulaire stadsontwikkeling, analyseren relevante casestudy’s zoals De Ceuvel, Schoonschip en Circular Buiksloterham – projecten die Metabolic heeft helpen pionieren – evenals internationale voorbeelden zoals Rotterdam en de stad Charlotte, om deze ontwerpprincipes in de praktijk te verkennen.

Waarmee je vertrekt:

  • Voorkennis van de veelvoorkomende valkuilen, voordelen en belemmeringen voor transitie van steden om te presteren in hoge circulariteit, met lessen uit relevante en praktische case-studies.
  • Een goed begrip van de nuances van lokaal stakeholdermanagement die nodig zijn om vooruitgang te boeken in een lokale circulaire economie.
  • Betrouwbare strategieën om laaghangende vruchten te identificeren en ontwerppiloten die opleiden, ondersteuning bieden en de transitie versnellen.

Moet weten:

  • Datum: vrijdag 18 januari
  • Tijd: 09:30 – 13:00 uur
  • Locatie: Metabolic Lab, De Ceuvel, Korte Papaverweg 2-6
  • Prijs: 150 euro
  • Deelnemers: Maximaal 15 – registreer zo snel mogelijk om te voorkomen dat u mist!

Locatie: Amsterdam

Adres: Korte Papaverweg 2-6, Amsterdam

Tijd: 9:30 tot 13:00

Video's